Categories
Algemeen

De juiste huwelijksfotograaf

Elke huwelijksfotograaf toont graag zijn ‘eye-catchers’ met de meest waanzinnige achtergrondjes.  Spiegel u daar niet teveel aan, want uw huwelijksdag is eigen aan uw familie, uw locatie en uw expressies tijdens die dag. Het is daarom toch belangrijk om van bij het begin de juiste huwelijksfotograaf onder de hand te nemen.

Huwelijksreportage- galia en lorenzo - Ex-pose-ure

Het ‘klikt’

Ik ga dit niet ontkennen, hoe beter de band ontstaat tussen fotograaf en bruidspaar, hoe makkelijker het is om snel tot de juiste composities te komen. Maar ook hoe spontaner en creatiever de resultaten zullen zijn.

Don’t worry, ik leg jullie tijdens het in-take gesprek rustig uit wat jullie kunnen verwachten.  Ik schenk ook jullie het vertrouwen dat alles perfect wordt voobereid en dat het bruidspaar altijd ‘the boss’ blijft. 

Verlovingsshoot

Wie twijfels heeft, probeer ik te overtuigen met een love-shoot.  De ideale manier om elkaar beter te leren kennen. Gratis wanneer jullie in zee gaan met ons, betalend aan een realistische prijs wanneer jullie hiervan af zien.  Dit laatste moet ik nog altijd beleven.

Categories
Algemeen

Is een dure huwelijksfotograaf vandaag nog wel nodig?

De wereld van computationele fotografie

Huwelijksreportage- Flor en Christophe - Ex-pose-ure

De nieuwste smartphones zijn ware ‘masterpieces’. Ze fotograferen in bijna complete duisternis, ze zoomen als een echte tele-lens en ze meten de omgeving met onwaarschijnlijke nauwkeurigheid (LIDAR).  Je ‘huurt’ toch gewoon je familielid in die onlangs de trotse eigenaar is geworden van zo’n knap staaltje techniek.  

Niets is minder waar.  Bij een huwelijksreportage komt meer kijken dan ‘berekende’ foto’s die uit een smartphone worden getoverd.  

Alles begint met de ‘ervaring’ van het dagverloop.  Zo weet ik bijna automatisch wanneer de ‘must have’ shots moeten genomen worden.  Daarnaast is er sensor in onze camera’s.  Deze zijn een heel stuk groter en bieden achteraf veel meer mogelijkheden, wanneer ze worden gebruikt in trouwalbums of vergrotingen.

Expertise en ervaring

Onomwonden kan worden gesteld dat het doel van foto’s uit deze smartphones in de eerste plaats bestemd zijn voor weergave en uitwisseling tussen deze apparaten.  Zelfs op 4K TV toestellen blijven deze foto’s zeker het bekijken waard, maar dan is er nog het oog van de camera-man.  Dit vraagt jaren ervaring en expertise en kan niet opgevangen worden door computationele fotografie.

Tot slot staat ons familielid ook niet mee op de foto. Een gemiste kans, toch?

Categories
Algemeen

Je huwelijksfotograaf is een goed spreker

Een goed huwelijksfotograaf moet een goed spreker zijn. Met afgetoetste humoristische commentaren laat ik mensen graag lachen en gelukkig zijn.  Dat mag en moet op een huwelijksdag. Het grootste deel van jullie huwelijksdag sta ik vrij discreet op achtergrond mijn werk te doen.  Ik kom letterlijk ‘ter sprake’ tijdens de preps en de foto-shoots.  U kan dan rekenen op een professionele sturing naar een oogstrelende foto, zonder te provoceren. 

Met +25 jaar ervaring heb ik geleerd wat mensen vandaag wensen bij hun huwelijksreportage.  

Huwelijksfotografie Irina en Michiel ex-pose-ure

Het moderne bruidspaar van vandaag voelt zich het best met een niet-georchestreerde dag, maar waar ten gepaste tijde toch ondersteuning wordt geboden.

Categories
Algemeen

spontane huwelijksfotografie

90% van de huwelijksfotografen maakt zich graag publiekelijk geliefd als ‘journalistiek’ huwelijksfotograaf.  Anders gezegd, de huwelijksfotograaf die spontaan en ‘candid’ foto’s neemt bij uw meest innige momenten. Niets mis mee, maar dit volstaat niet voor een professionele huwelijksreportage. Je als huwelijksfotograaf wegcijferen en als een paparazzi rond hossen is helemaal niet ok!

Als professioneel huwelijksfotograaf gebruik ik mijn +20 jaar ervaring om te anticiperen op de momenten die zich aanbieden. Uit meer dan 150 huwelijksreportages weet ik exact wat er staat te gebeuren en stel ik me daar op in.

EXP EX 20201010 045

Spontane huwelijksfotografie neemt ongeveer 70% van mijn foto-shoot in beslag. De overige 30% vertaalt zich in een foto-reeks met een verhaal.

Zo geef ik graag wat extra tips om mensen mooier in het foto-verhaal te laten passen. Heel subtiel, rekening houdend met je persoonlijkheden.

Protected By Pixsy